Обстріли окупованих територій війська РФ намагаються подати, як «дії ЗСУ» – Маляр

Війська РФ обстрілюють тимчасово окуповані території України «з метою провокації, намагаючись видати обстріли за дії ЗСУ», пояснила заступниця міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

«Цього тижня противник здійснив провокаційний обстріл н.п. Токмак Запорізької області з метою подальшого звинувачення ЗСУ в руйнуваннях об’єктів цивільної інфраструктури. Разом з тим на місці вибуху однієї з російських ракет місцеві мешканці виявили її уламок, на якому було написано гасло: «За братву и за победу», яким організатори провокації викрили себе», – розповіла Маляр.

За її словами, для обмеження можливостей цивільного населення з обміну інформацією «противник цілеспрямовано знищив обладнання мобільного зв’язку в районах н.п. Гладківка, Обривка, Нова Маячка, Виноградове, Таврійське Херсонської області».

«До того ж російське окупаційне командування суворо заборонило проїзд цивільному населенню на тимчасово окуповану територію у районі н.п. Гола Пристань, де доступна мережа українського мобільного зв’язку», – зазначила вона.

Москва від початку повномасштабного вторгнення цілеспрямовано атакує цивільних в Україні, але заперечує це, попри наявність численних свідчень і доказів.

comments: