Чиновники налагодили систему фальшивих довідок і фальшивої реєстрації для отримання допомоги

dopomoga-pereselenciam

Чиновники налагодили систему фальшивих довідок і фальшивої реєстрації для отримання допомоги.

Виплати для тимчасово переміщених осіб із Донбасу та Криму будуть продовжуватися й надалі для всіх переселенців, окрім шахраїв. Про це повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко.

“Люди нехай не хвилюються. Ми верифікацію і перевірку даних здійснюємо не для того, щоб боротися з переселенцями. Ми боремося із шахраями, ми боремося зі злочинцями, які побудували на допомозі переселенцям цілі злочинні схеми”, – заявив міністр.

“Ми боремося, в тому числі, і з чиновниками, які налагодили систему фальшивих довідок, фальшивої реєстрації і створили цілі фальшиві угруповання”, – сказав Розенко.

Він також запевнив, що перевірки людей, котрі отримують грошову соціальну допомогу на предмет виявлення незаконного отримання грошей, ніяк не вплинуть на закладені в бюджеті 2,8 млрд гривень для переселенців.

“Ті 2,8 млрд гривень, які закладені в бюджеті на 2016 рік для допомоги переселенцям, дійдуть за призначенням. Ми здійснюємо перевірку шляхом аналізу бази даних. Ми не робимо тотальної перереєстрації чи тотальної зміни виплат переселенцям”, – повідомив міністр.

“Це будуть точкові заходи, які стосуватимуться окремих людей, до яких у СБУ є обгрунтовані підстави, що вони не мешкають на території, підконтрольній українській владі”, – додав Розенко.

Міністр зазначив, що наразі припинено 150 тисяч виплат, і в СБУ вже відкриті провадження на відповідних чиновників.

Розенко висловив припущення, що серед заблокованих виплат можуть траплятися і ті, кого заблокували помилково.

“Ми не виключаємо, що при таких діях будуть певні помилки, але вони будуть виправлені. Ми ні в кого нічого не забираємо, ми лише тимчасово призупиняємо виплати для невеликої кількості людей, згідно зі списками СБУ”, – сказав Розенко.

Він також заявив, що наразі панічні настрої серед народу піднімають саме ті особи, хто має зацікавленість в шахрайських схемах.

“Якщо сталася помилка, ми її досить швидко виправимо. Хвилюватися не треба, хвиль піднімати не треба. Я розумію, що зараз підняли хвилю ті, хто організовують ці схеми. Ми з цього шляху не зійдемо. Ми повинні чітко знати, що допомогу переселенцям отримують саме переселенці”, – заявив міністр.

Розенко також дав поради тим, хто все ж переймається отриманням грошової допомоги, та розповів, куди звертатися, якщо допомога раптово призупинена.

“Є привід для турботи лише тоді, коли людина побачила, що в неї раптово зупинилися виплати. Лише тоді треба звернутися в управління соцзахисту за місцем проживання і там відновити інформацію про себе і показати відповідні документи про реєстрацію – і жодних проблем не буде. Всі виплати будуть відновлені”, – пояснив Розенко.

Нагадаємо, вимушені переселенці занепокоєні призупиненням грошових виплат 150 тисячам внутрішньо переміщених осіб та побоюються скорочення щомісячної грошової допомоги з бюджету країни.

Правда України

comments: