Хочете квартиру на Хрещатику, будь-ласка, там почалися масові продажі квартир

kvartyra-khreshchatyka

У центрі Києва, на Хрещатику, почалися масові продажі квартир. Такі оголошення можна знайти на багатьох сайтах нерухомості, крім цього, їх почали розвішувати на вікнах і балконах виставлених на продаж квартир. Тільки на будинках навпроти міської мерії і прилеглих до Хрещатика вулицях виявилося близько 10 таких вивісок.

За більшістю оголошень стоять агентства з продажу житла, в деяких випадках їхні власники живуть за кордоном і вирішили продати київську нерухомість, тому що не вистачає грошей на новому місці, або прийняли рішення вже не повертатися в країну. Інші продавці втомилися від постійного галасу і хочуть купити житло в передмісті.

За даними ріелторів, на Хрещатику продається кілька десятків квартир, які виходять вікнами на головну вулицю країни: “Деякі власники навіть переробили квартири під офіси і сподіваються, що спокуситься якась компанія заради престижу. Їм дуже заважає галас на Хрещатику, де стало занадто багато концертів”.

Продають кілька квартир і в будинку із зіркою на Хрещатику, 25. За трикімнатну квартиру площею 92 кв. м просять $360 тис.

Водночас власники такого житла вважають, що їхні квартири можна продати дорожче і намагаються тримати ціну у $2-3 тис за квадрат. Вони морально не готові знизити ціну до продажної, реальної ціни. І коли квартира тривалий час не продається, власники йдуть на крайній захід – вивішують оголошення у вікнах з номерами телефонів.

На жаль, той, хто має гроші, міркує просто: навіщо йому квартира в 40-50 квадратів в центрі, якщо за такі ж гроші він може купити в передмісті котеджний будиночок”, – пояснює Генріх Людкевич.

Раніше ріелтори показали найдорожчі квартири Києва, всі вони знаходяться на центральних вулицях столиці, але не на Хрещатику.

Правда України

comments: