У Херсонській області впала електроопора ЛЕП – у 2016 році Крим буде без світла

krym-lep

У Херсонській області впала електроопора ЛЕП «Каховська – Титан», за допомогою якої анексований Росією Крим отримує електрику. У прес-службі підприємства «Укренерго» повідомили, що падіння опори виявили 30 грудня о 23:35.

«При обході виявлено падіння опори в декількох кілометрах від підстанції «Каховська». Характер падіння поки невідомий», – сказали в прес-службі, зазначивши, що деталі події уточнюються.

Ввечері 30 грудня в Криму повідомили про припинення постачання електроенергії на півострів по високовольтній лінії «Каховська – Титан». Без електропостачання залишилися кілька районів півострова, а також міста Євпаторія і Саки. У Криму і Севастополі через проблеми з електропостачанням, обмежили подачу електрики споживачам і призупинили рух тролейбусів.

В «Укренерго» повідомили, що ввечері 30 грудня ЛЕП «Каховська –Титан» була вимкнена через спрацювання системи релейного захисту. Спроби увімкнути її були безуспішними.

22 листопада через підрив електроопор в Херсонській області анексований Росією крим був знеструмлений. З часом було відновлено постачання електрики з материкової частини України по одній з чотирьох ліній «Каховська – Титан». Зараз Крим забезпечується електрикою і за рахунок генераторних установок з Росії та через енергоміст із Кубані, але як і раніше, на території Криму виникають аварії в енергомережах.

Правда України

comments: