У найближчі 10 років банки удвічі скоротять кількість співробітників та відділень

banky-skorochennia

Банки по всьому світу можуть удвічі скоротити кількість співробітників та відділень у найближчі 10 років, прагнучи зберегти актуальність і прибутковість в умовах радикальних технологічних змін. Таку думку висловив колишній глава великого британського банку Barclays Ентоні Дженкінс.

“Кількість філій і працівників, зайнятих у секторі фінансових послуг, може знизитися на цілих 50% протягом наступних 10 років. І навіть у випадку менш жорсткого сценарію скорочення складе щонайменше 20%”, — заявив Дженкінс, який був звільнений з Barclays в липні цього року.

Для Barclays, вважає банкір, скорочення охопить від 26 000 до 66 000 робочих місць у світі, від 280 до 700 відділень будуть закриті на території Великобританії.

У своєму виступі Дженкінс назвав технології “непереборною силою”, яка покращить якість обслуговування клієнтів, вдосконалить процес управління ризиками та підвищить ефективність роботи банків.

При цьому банки будуть прагнути впровадити нові технології за прикладом стартапів і залучити кращих технічних фахівців, які, однак, вважають за краще працювати в Силіконовій долині або в інших індустріях.

Правда України

comments: