Сфальсифікувавши вибори в Кривому Розі старий вілкул тягне на посади регіоналів

staryi-vilkul

Секретарем міської ради Кривого Рогу на сесії у четвер, 10 грудня, був обраний представник «Опозиційного блоку» Сергій Маляренко. Таке рішення депутати міськради нового скликання ухвалили на своїй другій сесії під головуванням міського голови Юрія Вілкула, поінформували у міській раді.

Як повідомили в міськраді, Сергій Маляренко працював секретарем у міськраді попереднього скликання.

Напередодні депутати від партій «Укроп», «Самопоміч» та «Блок Петра Порошенка» заявили, що не братимуть участь у цьому засіданні через нелегітимність міського голови, результати виборів якого яких вони вважають сфальшованими.

Таким чином, у залі зареєструвалося 37 депутатів із 64. Як повідомили в міськраді, 36 присутніх у залі депутатів проголосували за кандидатуру Сергія Маляренка, один – проти. За словами присутніх у залі, новообраного посадовця активісти вітали вигуками «Ганьба!».

За інформацією міського голови Юрія Вілкула, до кінця грудня новообрана міська рада Кривого Рогу має ухвалити бюджет міста.

У четвер Верховна Рада включила до порядку денного проект постанови №3616 про звіт тимчасової спеціальної комісії з перевірки фактів порушень під час другого туру виборів мера Кривого Рогу 15 листопада і законопроект №3613 про призначення позачергових виборів міського голови на 27 березня 2016 року. Цьому рішенню передувало тривале обговорення цього питання у раді коаліції та профільному парламентському комітеті.

Напередодні тимчасова спеціальна комісія Ради рекомендувала призначити нові вибори мера у Кривому Розі.

Упродовж трьох тижнів у Кривому Розі тривають протести проти визнання результатів виборів міського голови 15 листопада.

30 листопада Дніпропетровський апеляційний суд зобов’язав 6 районних виборчих комісій Кривого Рогу розглянути скарги представників кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога щодо можливих фальсифікацій на спецдільницях.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

Правда України

comments: