Принц Саудівської Аравії аль-Валід бін Талал пожертвує 32 млрд доларів на благодійність

Мільярдер аль-Валід бін Талал

Принц Саудівської Аравії та мільярдер аль-Валід бін Талал заявив, що пожертвує все своє особисте багатство – 32 млрд доларів, на благодійність. Ці гроші принц направить до своєї благодійної організації, якій він раніше надав 3,5 млрд доларів. Пожертви приходитимуть протягом кількох років, їх контролюватиме опікунська рада, яку принц очолить.

За його словами, гроші серед іншого підуть на “зміцнення культурного взаєморозуміння”, “розширення прав жінок” та допомогу після стихійних лих.
Він каже, що на такий крок його надихнув фонд, який Білл та Меллінда Гейтс створили у 1997 році. Пан Гейтс привітав його рішення, сказавши, що це “натхнення для всіх, хто працює у благодійності по всьому світу”.

60-річний принц аль-Валід є одним із найбагатших людей у світі. У списку найбагатших людей світу принц аль-Валід перебуває на 34-му місці.

Він очолює інвестиційну компанію Kingdom Holding Company, яка володіє частками в готелях Four Seasons, Fairmont Raffles, а також у компаніях News Corp, Citigroup, Twitter і Apple.

Принц відзначив, що пожертвує на благодійність своє особисте багатство. “Це дуже відокремлено від від моєї власності в Kingdom Holding”, – йдеться у його заяві.

Він підкреслив, що філантропія є особистою відповідальністю та “невід’ємною частиною його ісламської віри”.

Про своє рішення принц повідомив під час священного для мусульман місяця Рамадан, коли вірянам рекомендують давати милостиню і допомагати нужденним.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

comments: