Польща викинула з країни путінського шпигуна Свиридова, який працював під журналістським прикриттям

polska-ru

Позаштатний кореспондент російського медіахолдингу «Росія сьогодні» у Варшаві Леонід Свиридов має намір оскаржувати рішення Польщі анулювати йому дозвіл на проживання. Про це Свиридов заявив цієї ночі в аеропорту польської столиці, звідки повертався у Москву.

Дозволу на проживання у Польщі Свиридова раніше позбавило керівництво Мазовецького воєводства. Це рішення згодом залишило в силі Управління у справах іноземців.

Свиридов назвав неприпустимим той факт, що його позбавили дозволу на проживання без рішення суду, тому, каже, має намір відстоювати можливість жити і працювати у Польщі. Зокрема, російський журналіст не виключає ймовірності звернення до Європейського суду з прав людини.

За даними агентства «Укрінформ», Свиридова позбавили дозволу на проживання з ініціативи Агентства внутрішньої безпеки (АВБ) Польщі. Деякі ЗМІ повідомляють, нібито Польща підозрює його у шпигунстві.

У жовтні 2014 року на вимогу агентства Свиридову скасували акредитацію. В АВБ публічно не обґрунтували свою вимогу, але зазначили, що матеріали справи, до якої має стосунок російський журналіст, мають гриф «таємно».

Правда України

comments: