Один із затриманих керівників «Беркуту» донині працював у міліції

затриманий керівник «Беркуту»

Один із керівників розформованого полку міліції «Беркут», затриманий у пʼятницю у Києві і підозрюваний у причетності до розстрілів на Майдані під час Революції гідності, донині працював у міліції. Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

«Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України спільно зі Службою безпеки України 26 червня 2015 року затримано діючого підполковника міліції, заступника командира полку міліції спеціального призначення Головного управління МВС України в Києві (колишнього ПМОП «Беркут»), який обґрунтовано підозрюється у вчиненні 20 лютого 2014 року у складі зведеного загону працівників роти спеціального призначення «Беркуту» вбивств 39 учасників акції протесту на вулиці Інститутській в Києві та у керівництві діями цього загону», – інформує прес-служба відомства.

Раніше про затримання підозрюваного повідомили в СБУ.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.

У справі про масове вбивство людей під час Революції гідності триває слідство.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

comments: