Корупційний генпрокурор Росії чайка буде перевіряти Фонд Навального

genprokuror-chaika

Генеральна прокуратура Росії включає Фонд боротьби з корупцією (ФБК) опозиціонера Олексія Навального до реєстру організацій, де у 2016 році будуть проведені перевірки. Про це 12 січня повідомили у прес-службі російської Генпрокуратури.

Слідчі Генпрокуратури планують перевірити відповідність діяльності організації цілям, передбаченим її установчими документами і законодавству Росії.

Перевірку проводитимуть у серпні 2016 року упродовж 20 робочих днів.

Сам Олексій Навальний заявив, що попри це ФБК не зупиниться.

«На сайті генпрокуратури ФБК вже видно як внесений до реєстру перевірок. Нам не звикати. Сьогодні ось і Пресненський суд відхилив наш позов до Чайки вже втретє. Всього вже з десяток відмов. Ми теж «послаблювати хватку» не плануємо», – написав Навальний у мережі.

Фонд боротьби з корупцією 1 грудня опублікував розслідування, автори якого звинувачують членів сім’ї Юрія Чайки й низку чільних працівників прокуратури в корупції і побудові бізнесу «на здирництві, «відкатах» і рейдерстві», а також у зв’язках з зі злочинними угрупованнями. На їхню думку, це було б неможливо без сприяння генпрокурора. Юрій Чайка назвав це розслідування «брехливим» і заявив, що воно було «замовлене» підприємцем Вільямом Браудером, керівником фонду Hermitage Capital, який був одним із ініціаторів ухвалення у США «закону Магнітського» про особисті санкції проти корумпованих російських посадовців. Сам бізнесмен спростував заяву генпрокурора Росії.

Правда України

comments: