Кандидат у президенти США Дональд Трамп виступив проти підвищення зарплати американців

Дональд Трамп

Кандидат у президенти США Дональд Трамп виступив проти підвищення мінімального розміру оплати праці, оскільки вважає, що американські заробітні плати і так “занадто високі”.

Наголошується, що подібні слова вступають у протиріччя з іншими заявами політика, який висловлювався проти потенційного скорочення фінансування в медичній сфері та сфері соціального забезпечення.

У своєму інтерв’ю Трамп заявив, що він не схвалює підвищення мінімальної зарплати з $7,25 на годину до $15, яке було запропоновано сенатором від штату Вермонт Берні Сандерсом.

“Ми країна, яку б’ють на всіх фронтах, у тому числі на економічному і військовому. І ми нічого не можемо зробити, щоб перемогти”, – сказав він під час інтерв’ю.

Пізніше журналістка зазначила в бесіді, що “ніхто не може жити на існуючу мінімальну зарплату”.

“Наші податки занадто високі. Наші зарплати занадто високі. Нам необхідно якось конкурувати з іншими країнами”, – відповів Трамп.

“Я ніколи не поважав політиків, і ось я сам став політиком”, – додав він у кінці розмови.

Відзначається, що інші республіканські кандидати в президенти США на відміну від демократів не схвалюють підвищення мінімальної заробітної плати. Хілларі Клінтон також не схвалила підвищення оплати з $7 до $15, однак зазначила, що виплата $12 на годину була б оптимальним варіантів. Проте, крім Дональда Трампа, ніхто з республіканців і демократів не вважав існуючі заробітні плати надто високими, підкреслює видання.

Раніше повідомлялося, що Дональд Трамп запропонував бойкотувати мережу кав’ярень Starbucks після нового дизайну одноразових стаканів на Різдво, де тепер немає сніжинок, ялинок і сніговиків.

Правда України

comments: