Зеленський призначив випускника московського військового училища Хомчака начальником Генштабу – Головнокомандувачем ЗС України

Зе+Хомчак

Володимир Зеленський призначив генерал-лейтенанта Руслана Хомчака начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України. Відповідний Указ Глава держави підписав сьогодні, 21 травня.

Руслан Хомчак закінчив Московське загальновійськове училище. А стрімкий кар’єрний зліт Хомчака розпочався після приходу до влади убивці і зрадника януковича. У 2011 році полковник Хомчак указом Президента України № 859/2011 від 23 серпня 2011 року отримує військове звання генерал-майора. У травні 2012 його підвищують з посади начальника штабу 8-го армійського корпусу до командира 6-го армійського корпусу, а у серпні 2013 року присвоюють військове генерал-лейтенанта. У листопаді того ж року 6-й армійський корпус було переформовано у Оперативне командування «Південь», тимчасово виконуючим обов’язки командира якого і став Руслан Хомчак.

Під час війни на сході України Руслан Хомчак обіймав посаду командувача сектора «Б» сил Антитерористичної операції. На його адресу доволі часто лунали звинувачення у некомпетентності та зраді від представників громадськості та добровольчих батальйонів. Зокрема, наприкінці травня з’явилася інформація, що генерал-лейтенант Хомчак саботував видачу зброї батальйону територіальної оборони «Айдар» та ніяк не реагував на доповіді про необхідність надання медичної допомоги бійцю батальйону, через що товариші по службі змушені були самотужки доставляти потерпілого до медичного закладу. Більше того, він видав наказ, згідно з яким «Айдару» заборонено проводити будь-які бойові дії. У відповідь на це Хомчак заявив, що керувався виключно законами України і всім, хто пройшов відбір у батальйон та був на офіційній основі зарахований до його складу, зброю видали. Ті ж, хто відбір не пройшов, почали вимагати амуніцію і для себе, однак на законних підставах отримати її не могли.

Зі слів Костянтина Гришина (псевдонім – Семен Семенченко), під час операції з взяття Іловайська, яка здійснювалася під безпосереднім керівництвом Хомчака значно меншими силами, ніж передбачалося за планом, велика частина бійців з добровольчих батальйонів потрапила у оточення. Гришин вважає, що причиною тому став відступ військових формувань від Новоазовська, що дозволив бойовикам «ДНР» та російським солдатам оточити представників батальйонів територіальної оборони. На допомогу їм було спрямовано бригаду Нацгвардії, однак не дійшовши до місця призначення ті отримали наказ командування повертати назад. З іншого боку, як стверджували бійці батальнону «Азов», Р. Хомчак, під час спроб визволення Іловайська добровольчими батальйонами, відмовлявся йти з ними в бій з надуманих причин.

Ось такий у нас тепер Головнокомандувач. ГАНЬБА!

СМЕРТЬ ВОРОГАМ!

Мережа Правди

comments: