Депутат Верховної ради виявився гвалтівником, убивцею, наркодилером і контрабандистом

Михайло Ланьо

11 липня в Мукачеві відбулася перестрілка між “Правим сектором” і оточенням народного депутата України, члена депутатської групи “Воля народу” Михайла Ланьо. Як відомо, керівником депутатської групи “Воля народу” є одіозний Ігор Єремеєв.

Стрілянина почалася в першій половині для в спорткомплексі “Антарес”, який належить Ланьо.

Хто ж такий Михайло Ланьо?

Михайло Ланьо – соратник Віктора Медведчука, колишній регіонал, нині депутат Верховної Ради. У кримінальних колах відомий як “Блюк”.

У 1998 році Ланьо зі своїм шефом, кримінальним авторитетом Іваном Вінером (“Козі”), поїхав у справах. А незабаром Вінера знайшли вбитим. Ланьо був затриманий за підозрою у вбивстві Вінера. Його протримали під арештом три місяці, але зусиллями кримінальних кіл звільнили. Долею Ланьо займався особисто начальник міліції міста Мукачево Віктор Чепак, який за цю послугу став начальником УМВС Закарпаття. В умовах постреволюційної України Чепак балотувався на голову Антикорупційного бюро.

На сьогодні Ланьо очолює найбільшу кримінальну групу Закарпаття, яка під прикриттям міліції займалася не тільки контрабандою та іншими злочинами, а й грунтовно готувалася до створення “Закарпатської народної республіки”. Проводилися збірки бойовиків, завозилося зброю.

Раніше був судимий за статтею 117 КК України (“згвалтування”). Крім того, за даними ЗМІ, Михайло Ланьо мав відношення до місцевої наркоіндустрії: виробництво “первинтину”, завезення з-за кордону кокаїну і “екстазі”, нелегальних поставок алкоголю та ін.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

comments: