Віталій Касько повідомив 15 лютого про звільнення з посади заступника Генерального прокурора України

kasko-gpu

Віталій Касько повідомив у понеділок, 15 лютого, про звільнення з посади заступника Генерального прокурора України. Про це він заявив на брифінгу у Києві. 

«Я хотів би сказати, що прийняв рішення звільнитися з органів прокуратури», – сказав Касько і показав журналістам рапорт, підписаний сьогоднішнім числом.

За словами Каська, однією з причин його звільнення став перерозподіл обов’язків у Генпрокуратурі.

«Шокін (Віктор Шокін, генеральний прокурор України – ред.) забрав у мене всі функцій та інструменти вести і контролювати справи, над якими починала працювати наша команда, в тому числі й у справі так званих «діамантових прокурорів». Проте, причини того, чому у Генеральній прокуратурі більше неможливо і безглуздо працювати – вони є значно глибшими», – сказав Касько.

Він також пов’язав своє звільнення із корупцією всередині ГПУ.

«Нинішнє керівництво прокуратури остаточно перетворило її на орган, де панує корупція і кругова порука, а будь-які спроби змінити цей стан речей всередині прокуратури відразу і показово переслідуються. Тут працює не право і закон, а свавілля і беззаконня, а ключові позицій в Генеральній прокуратурі з кожним днем обіймає все більше вихованців і послідовників сумновідомого Пшонки», – додав Касько.

Наприкінці грудня депутати у Верховній Раді оголосили про збір підписів за відставку генпрокурора Віктора Шокіна. Для ініціювання відставки необхідно щонайменше 150 підписів народних депутатів.

Правда України

comments: