Американський політолог Збігнев Бжезинський вважає путіна гіршим за адольфа гітлера

путін гірший за адольфа гітлера

Колишній радник президент США, американський політолог Збігнев Бжезинський дав інтерв’ю Spiegel, в якому порівняв президента Росії Володимира Путіна з Адольфом Гітлером.

“Я думаю, що [між Путіним і Гітлером] є деякі спільні риси, але є також певні відмінності. Гітлер особисто ніколи не був дуже зацікавлений у тому, щоб мати багато грошей. Путін же має побічний інтерес у тому, щоб збагатитися”, – вказав Бжезінський.

Політолог зазначив, що прагнення до накопичення багатства “стабілізує й охолоджує пристрасті” російського президента.

“Але що справді небезпечно, так це те, що він [Путін] – гравець”, – підкреслив Бжезінський.

Екс-радник американського президента констатував, що між США і Росією почався новий виток холодної війни.

“Перспектива, що вона стане гарячою, на щастя, менш імовірна”, – припустив він.

Бжезинський засумнівався в тому, що цей період напруженості буде таким само тривалим, як протистояння між США і СРСР.

Політолог припустив, “що якщо Україна не впаде”, внутрішній тиск у Росії змусить того, хто перебуває при владі, шукати альтернативу.

“Сподіваюся, Путін досить розумний, щоб знати, що вивчити альтернативи треба заздалегідь, поки не стало надто пізно”, – зазначив він.

Розмірковуючи про інтелект російського президента, Бжезинський зазначив, що Путін володіє “інстинктивною хитрістю” та досвідом.

При цьому він розповів про своє здивування тим, що Путін “майже свідомо налаштував проти себе більш як 40 мільйонів людей у країні-сусідці, яка до недавнього часу не виявляла ворожості стосовно Росії”.

Бжезинський назвав обґрунтованим намір США розмістити свою техніку в країнах Балтії.

«Не зробити цього – найбільш імовірний спосіб створити безкінечне протистояння і навіть розв’язати війну”, – пояснив він.

За його словами, симетрична відповідь “на односторонні дії іншої армії” не є провокацією.

Політолог зробив висновок, що активність НАТО є відповіддю на поведінку Москви. Бжезинський побачив у діях альянсу “виправлення помилок минулих років”, навівши як приклад стриманість Європи при вторгненні Гітлера в Судетську область і аншлюс Німеччини з Австрією.

Політолог схвалив той факт, що Барак Обама передав ініціативу канцлеру ФРН Ангелі Меркель в українському питанні.

“Я думаю, що Меркель виконує дуже хорошу роботу. В Обами нині є трохи інші проблеми, наприклад, на Близькому Сході”, – сказав Бжезінський.

Джерело: ПРАВДА УКРАЇНИ

comments: