Шахраї-товстосуми продовжують активно використовувати офшори для несплати податків

ua-offshore

Шахраї-товстосуми продовжують активно використовувати офшори для несплати податків.

Обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України в 2015 році склав 3,76 млрд дол., причому третина коштів (30,6%) були вкладені в виробничі підприємства, 27,3% – в установи фінансової та страхової сфери, йдеться в матеріалах Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, опублікованих на сайті відомства.

Загальний обсяг інвестицій з початку інвестування – з моменту здобуття незалежності – за станом на 31 грудня 2015 року склав 43,37 млрд дол.

«В десятку основних країн-інвесторів, на які припадає 83,0% загального обсягу прямих інвестицій, увійшли Кіпр (11,7 млрд дол.), Нідерланди (5,6 млрд дол.), Німеччина (5,4 млрд дол.) , Росія (3,3 млрд дол.), Австрія (2,4 млрд дол.), Великобританія (1,85 млрд дол.), Віргінські острови (1,7 млрд дол.), Франція (1,5 млрд дол. ), Швейцарія (1,3 млрд дол.), Італія (972 млн дол.)», – йдеться в матеріалах Мінекономрозвитку.

У десятку регіонів, які акумулювали найбільші обсяги інвестицій, увійшли Дніпропетровська, Донецька, Харківська, Київська, Луганська, Львівська, Одеська, Запорізька, Полтавська, Івано-Франківська області та місто Київ.

У Мінекономрозвитку підкреслили, що такий розподіл інвестицій не сприяє рівномірному соціально-економічному розвитку регіонів і підсилює розрив у розвитку областей. Разом з тим, в цілому, за оцінкою Мінекономрозвитку, Україна залишається привабливою для інвестицій і достатньо інтегрованою у світову економіку.

Правда України

comments: