Комуняки намагаються оскаржити рішення суду про заборону їх банди

komuniaky

Комуністична партія України звернулася до Київського апеляційного адміністративного суду зі скаргою на постанову Окружного адмінсуду Києва про заборону діяльності цієї політсили.

«Комуністична партія України вважає таке рішення суду першої інстанції незаконним і необґрунтованим, ухваленим із порушенням норм матеріального і процесуального права та, як наслідок, таким, що підлягає скасуванню апеляційним судом у повному обсязі», – йдеться в повідомленні прес-служби КПУ.

16 грудня Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов Міністерства юстиції України про заборону Комуністичної партії. Була заборонена офіційна діяльність партії або участь її у майбутніх виборах.

У липні минулого року Міністерство юстиції подало судовий позов про заборону КПУ.

Як пояснив міністр юстиції Павло Петренко, Міністерство юстиції є тим органом, який здійснює перевірку політичних партій на предмет, чи їхня діяльність, пропаганда та символіка не підпадає під заборону. Міністерство сформувало незалежну комісію, яка надала висновки: комуністичні партії порушували найменуванням, символікою, статутом та програмою закон «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного тоталітарних режимів в Україні». 

Правда України

comments: