Еміратські оператори портів потужно заходять в Україну

emirat-ports

13 жовтня в Україні перебуватиме з візитом Головний виконавчий директор, Голова ради директорів компанії «DP World» Султан Бін Салім, – повідомив глава Мінінфраструктури Володимир Омелян.

«Компанія« DP World» була створена в 2005 році шляхом злиття еміратських операторів «Dubai Ports Authority» і «Dubai Ports International».

В даний час компанія здійснює управління 77 діючими логістичними терміналами (як морськими, так і континентальними) і 50 суміжними підприємствами в 40 країнах світу на шести континентах і є одним з найбільших в світі портових операторів. У компанії працюють 37 000 співробітників з 110 країн світу. «DP World» географічно є найбільш диверсифікованим логістичним оператором, а порт «Jebel Ali» поблизу Дубаї – найбільший за площею порт в світі з найсучаснішими технологіями», – розповів міністр.

За словами Омеляна, крім переговорів в Міністерстві інфраструктури, Султана бін Саліма прийме керівництво країни – Президент України та прем’єр-міністр.

Так само в Мінінфраструктури мають намір провести переговори з іншим великим портовим оператором – «Hutchison Ports».

«У цей же день, 13 жовтня, в міністерстві пройдуть переговори з керівництвом «Hutchison Ports», ще одним світовим лідером серед портових операторів, що володіє портами в 25 країнах світу з персоналом більш ніж 30000 осіб», – додав міністр.

Міністр розповів, що обидва візити мають абсолютно предметний інтерес і є надія, що обидва оператори найближчим часом вийдуть на український ринок.

Правда України

comments: