В окупованому Криму путінські дегенерати розграбовують Масандру

massandra

В анексованому Росією Криму керівництво підприємства «Масандра» повідомляє про старт розпродажу колекційних вин. Перша партія становить близько 13 тисяч пляшок, кожна з яких є «справжньою перлиною колекції», йдеться в повідомленні прес-служби підприємства.

«Це не просто вина, це особливі екземпляри. Ті перлини, які пережили важкі випробування, скажімо, у воєнні роки. Адже на продаж виставлено вино врожаю від 1935 по 2005 років», – заявила керівник відділу реалізації колекційного вина Олена Батрак.

За її словами, на продаж виставляють також рідкісне вино з сорту Педро Хіменес врожаю 1948 «Педро Кримський» і «Мускат білий найкращий добірний» урожаю 1944 року.

«Це перший сезон виноробства у звільненій Ялті. Унікальне вино – виноград перебирався вручну і перероблявся на терках. Є також нечисленні марки, які представлені буквально 2-5 пляшками. Так що на заводі впевнені, що таке вино не затримається на полицях. Колекціонери з усього світу з нетерпінням чекали старту продажів і буквально обривали телефони заводу», – йдеться в повідомленні.

При цьому на підприємстві стверджують, що «цілі розпродати колекцію «Масандри» немає». «Навпаки, ми зробимо все, щоб зберегти її для науки, для наступних поколінь. Ми відібрали тільки ті вина, продаж яких ніяким чином не вплине на цінність колекції», – заявили на підприємстві.

Компанія «Массандра» – найбільший виробник вина в Криму. Після анексії Криму Росією в 2014 році року нова «влада» півострова передала «Масандру» в управління справами президента Росії.

Міністерство аграрної політики і продовольства України повідомляло про плани зберегти бренд «Масандра» і налагодити випуск вин під цією торговою маркою.

Під час зустрічі у вересні в Криму екс-прем’єра Італії Сільвіо Берлусконі і президента Росії Володимира Путіна їх пригощали 240-річним Jerez de la Frontera (Херес-де-ла-Фронтера) з колекції «Масандри». Прокуратура Автономної Республіки Крим при Генпрокуратурі України відкрила кримінальне провадження за фактом завдання збитків у зв’язку з відкорковуванням цього вина.

Правда України

comments: