ЄС планує надати Україні ще 50 мільйонів євро допомоги – Йоганнес Ган

Європейський союз розглядає нову програму допомоги Україні на 50 мільйонів євро, заявив комісар Євросоюзу з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган 2 червня у Дніпрі.

«Зараз разом із віце-прем’єр-міністром ми обговорюємо нову програму допомоги вартістю 50 мільйонів євро. Це свідчення того, що ми будемо продовжувати підтримувати Україну. Своїм візитом я хотів запевнити вас, що конфлікт, який відбувається в Україні, далеко не забутий, а якраз навпаки», – зазначив Йоганнес Ган.

Він додав, що від початку конфлікту в Україні Європейський союз із різних джерел надав країні приблизно 400 мільйонів євро допомоги.

За словами Гана, переважно ця допомога була спрямована на гуманітарні питання, однак також використовувалась для того, щоб підтримати приймаючі громади, куди переселялись внутрішньо переміщені громадяни.

Єврокомісар також поінформував, що 2 червня побував у Маріуполі, де мав можливість побачити результати впровадження проектів коштом Євросоюзу, зокрема, це реконструйована поліклініка і створений соціальний гуртожиток.

Відповідаючи на запитання Радіо Свобода щодо планів підтримки в Україні громадських активістів і медіа, які провадять антикорупційну діяльність, Йоганнес Ган зазначив, що Євросоюз надає постійну фінансову підтримку організаціям громадянського суспільства в Україні, зокрема, тим, що займаються питаннями боротьби з корупцією.

«У цьому контексті хочу згадати, що в листопаді відбудеться саміт українського партнерства і у рамках цього саміту буде проводитись конференція, присвячена питанням підтримки неурядових організацій, питанням боротьби з корупцією. Це ще одне свідчення того, що боротьба з корупцією стоїть дуже високо у нашому порядку денному», – додав він.

1-2 червня єврокомісар з питань європейської політики сусідства Йоганнес Ган відвідує Україну. У рамках візиту він, зокрема, дав старт програмі «Антикорупційна ініціатива ЄС в Україні», на яку ЄС виділив 16 мільйонів євро.

comments: