Євросоюз продовжує санкції проти Росії 

Європейські дипломати вирішили ще на шість місяців продовжити санкції проти Росії, які були накладені через анексію українського півострова Крим і участь Кремля в конфлікті на сході України, передає кореспондент Радіо Свобода Рікард Юзвяк.

Він повідомив, що рішення буде підтверджено на засіданні послів 5 вересня, в середу. 

Про те, що посли 28 країн ЄС узгодили в понеділок, 3 вересня, продовження індивідуальних санкцій проти Росії, також повідомляють російські державні інформаційні агентства. 

За словами співрозмовника агентства в Раді ЄС, рішення затвердять на плановому засіданні, а потім схвалять в Раді ЄС. 

Нинішні санкції, пов’язані з анексією українського півострова, діють до кінця січня 2019 року з можливістю продовження.

У списку – 155 громадян (після загибелі бойовика Олександра Захарченка – 154) і 44 організації. Ці санкції були введені 17 березня 2014 року. З тих пір вони неодноразово продовжувалися і доповнювалися.

31 липня цей список поповнився шістьма компаніями, які були залучені до будівництва Керченського мосту. Особам з цього списку заборонений в’їзд в ЄС, їхні активи на території Євросоюзу заморожуються, їм не можна вести бізнес в ЄС. 

Проти Росії діє ціла низка санкційних пакетів Євросоюзу – економічні та індивідуальні обмежувальні заходи, а також санкції щодо самого Криму.

Серед іншого, європейцям заборонено інвестувати в Крим і Севастополь, купувати там нерухомість, постачати туди товари, а також надавати технічну допомогу, спрямовану на поліпшення інфраструктури півострова. 

comments: