ЄБРР може дати Львову 20 мільйонів євро на вирішення проблеми зі сміттям

Європейський банк реконструкції і розвитку розглядає можливість надання Львову фінансування в розмірі до 20 мільйонів євро для вирішення проблеми з утилізацією твердих побутових відходів, повідомив старший радник ЄБРР у Східній Європі і на Кавказі Антон Усов.

За його словами, про свою готовність допомогти місту з вирішенням проблеми зі сміттям банк заявив під час львівського Весняного ділового форуму 27 квітня.

«Це велике українське місто з населенням близько 750 тисяч щорічно виробляє близько 250 тисяч твердих побутових відходів. Утилізація цих відходів із недавніх пір стала для міста надзвичайно проблематичним питанням. Залежно від результатів техніко-економічного обґрунтування ЄБРР може надати фінансування в розмірі до 20 мільйонів євро на кілька ключових завдань: будівництво сортувальної станції для початку роздільного збору відходів, а також реалізацію першого етапу реконструкції Грибовицького полігону і першого етапу будівництва компостного заводу», – написав він у Facebook.

Усов додав, що проект передбачає можливе співфінансування з боку інших міжнародних організацій і може бути підписаний в третьому кварталі 2017 року.

Наприкінці травня минулого року на Грибовицькому сміттєзвалищі біля Львова сталася пожежа, внаслідок зсуву загинули троє рятувальників, тіло міського еколога досі так і не знайшли. Відтоді Львів має проблеми з вивезенням твердих побутових відходів.

 

comments: