Штаб: минулої доби на Донбасі 2 воїни ЗСУ загинули, ще 4 – поранені або травмовані

В результаті обстрілів з боку підтримуваних Росією бойовиків на Донбасі минулої доби двоє військовослужбовців ЗСУ загинули, ще четверо зазнали поранень та бойових травм. Про це повідомили у прес-центрі штабу АТО на сторінці у Facebook.

«67 разів бойовики відкривали вогонь по підрозділах Збройних сил України минулої доби. Неодноразово застосовував противник і артилерійське озброєння, яке згідно з Мінськими угодами, повинно бути відведеним на визначені відстані від лінії зіткнення», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, бойовики стріляли і по житлових районах, здійснюючи щільні обстріли з мінометів та менш потужного озброєння у південному передмісті Авдіїівки та біля Кам’янки.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили українську сторону в 13-ти обстрілах районів, підконтрольних луганським бойовикам. Сайти донецьких сепаратистів станом на 7:00 понеділка не вказують про ситуацію на захоплених угрупованням «ДНР» територіях.

Про припинення вогню на лінії контакту домовлялися вже багато разів. Чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України мало почати діяти з 1 червня. Проте обстріли не припиняються, а сторони конфлікту звинувачують в цьому одна одну.

comments: