Четверо українських військових були поранені минулої доби на Донбасі – штаб

У прес-центрі штабу АТО повідомили, що через обстріли з боку підтримуваних Росією бойовиків минулої доби поранень на Донбасі зазнали четверо українських військовослужбовців. Про це йдеться в повідомленні прес-центру на сторінці у Facebook.

«Підрозділи російсько-окупаційних військ продовжують провокаційні обстріли позицій сил АТО. За минулу добу ворог 55 разів відкривав вогонь по опорних пунктах українських захисників», – повідомили у штабі.

Згідно з повідомленням, обстріли тривали на всіх напрямках, зокрема і з використанням важкого озброєння.

«В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров’ю військовослужбовців, командири ухвалювали рішення на адекватне відкриття вогню у відповідь», – додали у штабі.

Напередодні керівник поліції Донецької області В’ячеслав Аброськін повідомив, що через обстріл сепаратистами житлових кварталів Мар’їнки були поранені 2 цивільних.

Донецькі сепаратисти заявили, що через обстріли з боку українських військових на околиці Донецька напередодні був поранений один мирний житель. Угруповання «ЛНР» на своїх ресурсах поки не повідомляє про те, як минули останні години на підконтрольних луганським сепаратистам територіях.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, воно мало почати діяти від 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

comments: