У Росії хочуть шпиталізувати Сенцова в разі погіршення його стану

У разі погіршення стану здоров’я українського режисера Олега Сенцова, який в російській колонії голодує 122 дні, його терміново направлять у лікарню, заявила 11 вересня прес-служба ФСВП Росії по Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

«На даний час засуджений Олег Сенцов щодня отримує підтримувальну терапію, призначене лікування і приймає поживну суміш. За результатами огляду лікаря, стан засудженого характеризується як задовільний», – йдеться в повідомленні російських тюремників.

За даними відомства, Сенцов не відмовлявся від підтримувальної терапії і медичної допомоги.

Напередодні двоюрідна сестра режисера Наталя Каплан повідомила проектові Радіо Свобода Крим.Реалії, що стан Сенцова погіршується. За її словами, кровоносна система режисера «не справляється з доставкою кисню в життєво необхідні органи».

За інформацією адвоката Дмитра Дінзе, Сенцову важко вставати з ліжка. За його словами, здоров’ю режисера завдано «незворотної шкоди».

Український режисер, засуджений російським судом до 20 років ув’язнення за звинуваченням в організації терактів у Криму, голодує від 14 травня. Він вимагає звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в російських в’язницях.

В Україні і світі відбуваються численні акції: Росію закликають звільнити Сенцова, якого вважають політичним в’язнем, і всіх інших українців, утримуваних із політичних мотивів.

 

comments: