У Мінську відбудеться засідання ТКГ з врегулювання ситуації на Донбасі

У столиці Білорусі Мінську 18 вересня відбудеться чергове засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі. Як повідомила речниця представника України в ТКГ Леоніда Кучми Дарка Оліфер, ключовими питаннями зустрічі будуть безпека та звільнення утримуваних осіб.

Сторона сепаратистів на своїх інформаційних ресурсах повідомляє, що порушуватиме в перебігу засідання ТКГ «питання гарантування безпеки осіб, що підлягають обміну».

Попереднє засідання ТКГ у Мінську проходило 4 вересня. Спеціальний представник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з мирного врегулювання на Донбасі Мартін Сайдік тоді заявив про «певний оптимізм» за результатами останніх засідань у Мінську.

Обстріли в зоні конфлікту на Донбасі тривають, попри оголошене там від 21 липня перемир’я. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях режиму тиші.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За оцінками ООН, станом на 31 грудня 2018 року, унаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

 

 

comments: