У Москві провели флешмоб на підтримку Сенцова

У Москві 4 серпня відбувся флешмоб на підтримку утримуваного в Росії українського режисера Олега Сенцова. Як повідомляють російські ЗМІ, акція відбулася біля пам’ятника Грибоєдову на Чистопрудному бульварі. Люди залишали квіти біля пам’ятника, а дехто клав букети  у пляшках з написом: «Олеже, живи».

Ініціатор акції Олексій Медведєв розповів, що планувалася вона як одиночний пікет, тому інші учасники з ним не розмовляли, щоб це не було розцінено поліцією як порушення правил одиночного пікету. Повідомляється, що в інших частинах бульвару теж відбувалися поодинокі акції на підтримку Сенцова.

​Український режисер Олег Сенцов був засуджений в Росії в серпні 2015 року на 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у плануванні терактів в анексованому Криму. Він провину не визнає. 14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнення українських політв’язнів у Росії.

Нещодавно Європейський суд з прав людини закликав засудженого в Росії українського режисера Олега Сенцова припинити голодування й прийняти будь-яке лікування, яке покращить його стан. Водночас суд вимагає від Росії невідкладно надати Сенцову необхідне лікування в медичній установі.

Активісти в Україні і по всьому світу продовжують вимагати від Росії і її президента Володимира Путіна звільнити незаконно утримуваних українців. Акції проходять у різних країнах і на різних континентах під гаслами #FreeOlegSentsov і #SaveOlegSentsov.

comments: