У Дніпрі через заворушення 9 травня повідомлення про підозру вручили 16 особам – прокуратура

У Дніпрі через заворушення 9 травня біля монументу Слави вручено повідомлення про підозру 16 особам. Про це у п’ятницю повідомили заступник прокурора області Роман Токар та керівник слідчого відділу обласної прокуратури Сергій Лисаченко.

За інформацією Руслана Токаря, слідство встановило роль кожного із підозрюваних, зокрема, було вручено повідомлення про підозру трьом організаторам, двом особам, які передавали кошти, одному координатору, який керував молодиками на місці подій, а також десятьом активним учасникам масових заходів.

Як зазначив Роман Токар, їхні дії кваліфіковані за різними статтями Кримінального кодексу України. Семи особам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Він також поінформував, що слідчі уклали угоди з чотирма особами, які співпрацюють зі слідством, надаючи важливі дані. Ці люди брали участь у масовому заході, але фізичної шкоди учасникам не спричиняли, їм призначено штрафи – по 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

На брифінгу посадовці прокуратури оприлюднили частину фото та аудіо матеріалів слідства, які, за словами прокурорів, доводять провину підозрюваних.

«Слідчими встановлено, хто саме з підозрюваних спричиняв тілесні ушкодження потерпілим. Це все зафіксовано доказами, які здобуто по кримінальному провадженню», – сказав заступник прокурора області.

За словами Романа Токаря, досудове розслідування справи наразі закінчується, у п’ятницю розпочинається процедура ознайомлення обвинувачених з матеріалами справи, а наступного тижня вона має бути скерована до суду.

Як поінформував заступник прокурора, в ході слідства допитано понад сто свідків, проведено 38 обшуків, 90 впізнань та низку інших слідчих дій. 14 осіб у справі визнали потеплілими.

У Дніпрі 9 травня під час ходи до Монументу слави представників Соціалістичної партії і партії «Опозиційний блок» між ветеранами АТО, молодими людьми спортивної зовнішності і поліцією сталися сутички. Поліція застосувала кийки, постраждали кілька ветеранів АТО, одного з розбитою головою забрала «швидка допомога». Загалом, за даними поліції, постраждали 14 людей.

10 травня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков звільнив керівника Нацполіції Дніпропетровщини Ігоря Репешка і призначив на його місце Віталія Глуховерю, який раніше обіймав посаду керівника Дніпровського інституту внутрішніх справ.

comments: