Уряд не підтримує ідею запровадження системи повного декларування доходів – Гройсман

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман заявив 15 червня, що уряд не підтримує ідею запровадження загального декларування для громадян України.

«Це була постійна пропозиція у кожній (бюджетній) резолюції, щоб запустити програму, систему повного декларування доходів. У проектах такі рішення були. Ми їх не підтримали урядом, тобто фактично цієї системи запроваджено не буде», – сказав очільник уряду під час свого робочої поїздки до Запоріжжя.

23 березня парламент ухвалив закон про необхідність електронного декларування також для антикорупційних активістів. Прихильники закону наголошують, що борці з корупцією мали б бути чисті перед законом, і в такому разі електронне декларування нічим їм не загрожує. 

27 березня президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону щодо електронного декларування після зустрічі з громадськими активістами щодо цього документа. При цьому він заявив, що запропонує внести зміни до тих пунктів документа, які критикують.

В Адміністрації президента повідомили, що оскільки зобов’язання для заповнення електронних декларацій представниками громадських організацій з’являється лише з 2018 року, сторони домовилися створити робочу групу з метою опрацювання узгоджених змін до цього закону.

Комісар ЄС із питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнес Ган 1 червня засудив норму щодо е-декларування громадських активістів і заявив, що отримав від української влади запевнення у готовності вносити зміни до закону.

comments: