Умовою діалогу з Додоном є підтримка цілісності України включно з Кримом – Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявив 28 серпня, що підтримує свого молдовського колегу Ігоря Додона в питанні готовності до діалогу. Водночас на нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України Порошенко назвав умови такого діалогу.

«Ми зараз маємо дуже плідні стосунки на міжурядовому рівні. Про це добре відомо молдовському главі держави, які і про очікування президента Порошенка, офіційного Києва на абсолютно чітку підтримку територіальної цілісності незалежності нашої держави, включно з Кримом. Чекаємо відповідної твердої позиції від наших сусідів», – наголосив президент України.

Президент Молдови Ігор Додон відомий своїми проросійськими поглядами і вважається другом російського президента Володимира Путіна.

В інтерв’ю Радіо Свобода минулого тижння Додон заявив, що готовий до «діалогу, будь-яких контактів» з Україною. Під час виборчої кампанії, у листопаді 2016 року, Ігор Додон казав, що Крим є де-факто російською територією.

Читайте також: Від «давно пора» до «виборча технологія»: реакції на ідею розриву «великого» договору з Росією

На нараді з керівниками закордонних дипломатичних установ України 28 серпня президент Порошенко заявив, що чекає від МЗС необхідного пакету документів для початку реалізації процесу припинення Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Російською Федерацією.

comments: