Україна за 4 роки зробила важливі кроки, але має зробити ще – Держдепартамент США

Держдепартамент США в четверту річницю Революції гідності виступив із заявою, в якій відзначив, що українська влада має «подвоїти зусилля для здійснення глибоких, всебічних та своєчасних реформ, необхідних для побудови стабільної, демократичної, процвітаючої та вільної країни».

«Україна зробила важливі кроки впродовж останніх чотирьох років, однак все ще потрібна робота, необхідна для виконання обіцянок Майдану та розблокування українського потенціалу», – вказано в заяві зовнішньополітичного відомства США.

«Сполучені Штати далі підтримуватимуть Україну, яка стикається з продовженням російської агресії, що забрала понад 10 тисяч життів та змусила стати біженцями понад 1,6 мільйона українців», – ідеться в заяві Держдепартаменту.

У період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, найбільше – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.

comments: