США оголосять нові санкції Москві 29 січня – Гантсман

Сполучені Штати оголосять нові санкції щодо Росії 29 січня, повідомило у вівторок російське державне інформагентство ТАСС із посиланням на американського посла у Москві Джона Гантсмана.

За його словами, до цього часу підготують доповідь у рамках закону «Про протидію противникам Америки через санкції».

Як розповів Гантсман в інтерв’ю агентству, і автори доповіді намагаються врахувати те, «як нові санкції відобразяться на російсько-американських відносинах не тільки у короткочасній, а й у довготривалій перспективі».

Очікується, що Вашингтон запровадить нові санкції проти Росії у зв’язку з її ймовірним втручанням у президентські вибори в США в 2016 році.

Росія неодноразово відкидала звинувачення у втручанні.

Заступник міністра закордонних справ Росії назвав нові санкції спробою США вплинути на внутрішню ситуацію в Росії, зокрема, напередодні президентських виборів.

Наприкінці січня збігає останній термін, коли адміністрація США має виконати низку пунктів закону про розширення санкцій щодо Ірану, Росії і Північної Кореї, ухваленого минулого літа. Зокрема, адміністрація має подати до Конгресу звіт про корупцію у владі Росії і перелік осіб із найближчого оточення президента Росії Володимира Путіна, які в майбутньому могли б потрапити під санкції. Закон передбачає надання списку державних чиновників, керівників державних компаній, організацій, пов’язаних із російською державою, які причетні до утисків права людини в Росії чи підтримці російської агресії проти України.

Також можливі нові санкції передбачені у зв’язку з втручанням Росії у президентські вибори у США; Москва, проти дедалі численніші докази такого втручання, продовжує заперечувати його, так само президент США Дональд Трамп не визнає цього втручання, що фактично пішло йому на користь.

 

comments: