Суд про держзраду Януковича: адвокат 13 годин виголошує промову

Адвокат екс-президента України Віктора Януковича у справі про державну зраду Олександр Байдик виголошує свою промову в рамках судових дебатів в Оболонському районному суді Києва вже 13 годин. Про це на засіданні суду заявив головуючий по справі Владислав Дев’ятко, зауваживши, що це найдовша промова в історії Оболонського райсуду.

Понеділок, 17 верезня – третій день, як в Оболонському суді адвокат Віктора Януковича виголошує свою промову. Його виступ виступ переважно складається з розлогого цитування показань свідків. У п’ятницю адвокат виступав протягом семи годин, а у четвер – 4 години.

Слідство звинувачує Віктора Януковича в державній зраді, пособництві у веденні агресивної війни та пособництві в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки. Справу розглядає Оболонський районний суд Києва.

16 серпня Оболонський районний суд Києва перейшов до стадії дебатів у цій справі. У цей день прокуратура попросила засудити екс-президента до 15 років тюрми.

Янукович виїхав з України в лютому 2014 року після розстрілів на Майдані. Наразі екс-президент переховується за кордоном.

comments: