Суд продовжив розгляд справи про держзраду Януковича

В Оболонському районному суді Києва 16 червня продовжився розгляд справи про державну зраду екс-президента України Віктора Януковича. Засідання розпочалося о 9-й ранку.

Головує на колегії суддів Владислав Дев’ятко. На початку засідання суддя повідомив, що судді не планують звертатися за правовою допомогою до Росії щодо його дистанційної участі в суді.

«Віктор Янукович був викликаний на дане судове засідання належним чином, були спрямовані повістки за всіма відомими адресами, було зроблено повідомлення в «Урядовому кур’єрі», воно було опубліковано, також була здійснена публікація на сайті Оболонського районного суду Києва. Крім того, стороні захисту неодноразово надавалася можливість для забезпечення явки обвинуваченого Януковича шляхом відеоконференції», – повідомив Дерев’янко.

Раніше суд дозволив Януковичу брати участь в засіданні за допомогою інтернет-зв’язку.

29 травня суд провів третє підготовче засідання у справі про державну зраду Віктора Януковича. Очікувалося, що суд призначить справу до розгляду по суті, але цього так і не сталося.

Віктор Янукович є фігурантом кількох кримінальних справ в Україні, зокрема щодо перевищення ним повноважень від листопада 2013-го до лютого 2014 року, щодо масових убивств активістів Майдану, а також за фактом захоплення ним державної влади 2010 року. Наразі жодне з цих проваджень не розглядається у судах по суті.

Екс-президент України, що втік до Росії після розстрілів протестувальників на Майдані, звинувачення відкидає.

comments: