Суд окупованого Криму продовжить розгляд справи журналіста Семени у понеділок – Смедляєв

Підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя в понеділок, 5 червня, продовжить розгляд справи кримського журналіста Миколи Семени. Про це на сторінці у Facebook написав голова ЦВК Курултаю кримськотатарського народу Заїр Смедляєв.

«У Залізничному районному суді Сімферополя триватиме чергове засідання у справі журналіста Миколи Семени, якого звинувачують у закликах до порушення територіальної цілісності Росії за статтею про блокаду півострова», – написав Смедляєв.

За його даними, засідання розпочнеться о 14:00.

7 грудня 2016 року слідчий в анексованому Криму висунув журналісту Миколі Семена звинувачення в остаточній редакції в кримінальному злочині, передбаченому частиною 2 статті 280.1. Кримінального кодексу Росії «Публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності Російської Федерації». Кримінальну справу, складене слідчими, складається з шести томів.

На допиті ФСБ Микола Семена заявив, що в своїх матеріалах реалізовував право на «вільне вираження думки».

Міністерство закордонних справ України від 3 травня закликало російську владу анексованого Криму припинити переслідування українських журналістів на півострові, і зокрема Миколи Семену.

comments: