Сарган: ГПУ має намір відкликати подання на зняття депутатської недоторканності з Бобова

Генеральна прокуратура має намір відкликати подання на зняття недоторканності з народного депутата від групи «Відродження» Геннадія Бобова після закриття кримінального провадження. Про це повідомила прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган.

«Подання на зняття депутатської недоторканності, подане Генпрокуратурою до Верховної Ради, буде відкликане після рішення слідчого про закриття провадження в установленому законом порядку», – написала вона на своїй сторінці у Facebook.

Генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив на своїй сторінці у Facebook, що Бобов «сплатив визначену Державною фіскальною службою суму податкової недоїмки в 37 мільйонів 866 тисяч 45 гривень 2 копійки на рахунок держказначейства».

Раніше у 26 травня Геннадій Бобов заявив, що перерахував до державного бюджету всі податкові нарахування, відповідно до вимог правоохоронців. Але водночас депутат зазначив, що не погоджується зі звинуваченнями на його адресу з боку Генеральної прокуратури, яка підозрює його в ухилянні від сплати податків і декларуванні недостовірної інформації, і зазначив, що «остаточну крапку в цій справі поставить суд».

24 травня заступник голови регламентного комітету парламенту Павло Пинзеник повідомив, що до Верховної Ради України надійшло подання прокуратури на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Геннадія Бобова.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко 19 травня повідомив, що подання підготували під час перевірки електронних декларацій.

comments: