Савченко виключили з комітету Ради з нацбезпеки

Верховна Рада Україна виключила позафракційного народного депутата Надію Савченко із комітету з питань національної безпеки і оборони.

Рішення 15 березня підтримав 261 народний депутат. Відповідний проект постанови був підготовлений ще 2016 року.

На думку членів комітету, Савченко займає антидержавну позицію й не може бути членом цього комітету.

Раніше сьогодні в парламенті генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що внесе на розгляд Верховної Ради подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання й арешт народного депутата Надії Савченко за підозрою в плануванні теракту в парламенті України.

«У слідства є незаперечні докази того, що Надія Савченко, народний депутат України особисто планувала, особисто вербувала, особисто давала вказівки про те, як провести терористичний акт тут, в цьому залі, знищивши бойовими гранатами дві ложі: урядову і посадову, мінометами обрушивши купол Верховної Ради і автоматами добиваючи тих, хто виживе», – сказав Луценко.

Він висловив сподівання що подання на Савченко парламент розгляне 22 березня.

Надія Савченко заяви генпрокурора поки що не коментувала. Вона перебуває на допиті в СБУ у справі колишнього переговірника зі звільнення полонених Володимира Рубана, який був затриманий 8 березня на КПВВ «Майорське» при спробі переміщення великої кількості зброї з окупованих бойовиками районів Донецької області.

comments: