Росія 4 роки не дотримується Мінських угод – посольство США

У посольстві США в Україні заявили, що Росія упродовж останніх 4 років, що минають з моменту підписання Тристоронньою контактною групою заходів з виконання Мінських угод, постійно їх не дотримується. Про це йдеться в Twitter-повідомленні посольства США в Україні.

«Росія мусить припинити розпалювати створені нею гуманітарну, економічну та екологічну кризи, звільнити українських в’язнів, відвести озброєння та війська, здійснити негайне та всеосяжне припинення вогню», – йдеться в повідомленні.

12 лютого 2015 року на зустрічі в Мінську лідери Німеччини, Франції, України та Росії у форматі «нормандської четвірки» узгодили «Комплекс заходів щодо виконання Мінських угод».

Напередодні стало відомо, що до четвертої річниці підписання Мінських угод Росія скликає засідання Ради безпеки ООН – на вечір 12 лютого. Речник постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко заявив, що справжня мета Росії – відволікти увагу від спеціального засідання 20 лютого, присвяченого п’ятій річниці початку конфлікту.

comments: