Родичі «кримського диверсанта» Панова записали відеозвернення до Путіна

Родичі ув’язненого в анексованому Криму фігуранта «справи кримських диверсантів» Євгена Панова разом з волонтерами ініціативи записали відеозвернення до президента Росії Володимира Путіна з вимогою звільнити українця. Звернення опублікували на сторінці «Євромайдан SOS» на сторінці у Facebook 6 червня, коли Євген Панов відзначає 40-річчя.

«Всім зрозуміло, що доля Євгена Панова вирішується не в суді. Тому цей відеомеседж ми відправляємо прямо в Кремль пану Путіну. Ми ще раз нагадуємо, що рідні політв’язнів продовжують відзначати їх ювілеї без самих винуватців свята», – сказала волонтер «Євромайдан SOS» Олександра Сурган.

До Володимира Путіна звернувся і рідний брат Панова Ігор Котелянець.

«Сьогодні ми святкуємо день народження українського воїна і волонтера Жені Панова, якого ви утримуєте в заручниках у Криму майже рік. Він і понад 40 інших українських політв’язнів в російських в’язницях є свідченням не вашої перемоги, вони є свідченням вашого страху, страху вашої системи перед нашим національним почуттям гідності. Перед нашою сміливістю і самовідданою боротьбою. Вам вже давно не 30, і диктатори в сучасному світі добре не закінчують. Тому ми звертаємося до вас, закликаємо вас до мудрості, мудрості сьогодні, щоб в призначений час Бог і ваш народ виявив милосердя до вас. Володимире Володимировичу, пора відпускати», – звернувся Котелянець.

Підконтрольний Кремлю Київський районний суд Сімферополя 2 червня продовжив термін утримання під вартою Євгену Панову і Андрію Захтею, обвинувачених у підготовці «диверсій» на території Криму, до 7 серпня.

10 серпня ФСБ Росії повідомила, що в ніч на 7 серпня 2016 року в анексованому Криму затримали групу «українських диверсантів», які нібито готували теракти на півострові. Затриманих деякий час утримували в московському СІЗО Лефортово, пізніше повернули до Криму.

Влада України спростовує звинувачення на адресу українців і називає їх «провокацією» російських спецслужб. Ті, в свою чергу, заявляють, що Євген Панов і Андрій Захтей були членами «групи диверсантів», яка нібито планувала теракти на об’єктах туристичної та соціальної інфраструктури півострова.

comments: