Прокуратура має намір оскаржувати рішення щодо запобіжного заходу для Мартиненка

Спеціалізована антикорупційна прокуратура має намір оскаржувати рішення Солом’янського районного суду Києва, який постановив відпустити колишнього депутата Верховної Ради Миколу Мартиненка на поруки. Про це прокурори заявили після оголошення судом рішення.

Прокурори наголосили, що, на їхню думку, на суд тиснули. Вони нагадали про те, що на засідання у п’ятницю й суботу були присутні депутати «Народного фронту», деякі з яких, за словами прокурорів, поводилися неприйнятно, зокрема – вигукували погрози на адресу головуючого судді.

«Якби не було всього цього, ми погодилися б із рішенням суду. А так будемо свою позицію викладати в апеляційній скарзі», – сказав прокурор Роман Симків.

22 квітня суд ухвалив рішення відпустити Миколу Мартиненка на поруки і визначив як поручителів 18 депутатів Верховної Ради, міністра молоді і спорту Ігоря Жданова та заступника голови ЦВК Андрія Магеру.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура вимагала для Мартиненка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 діб з правом внесення застави в розмірі 300 мільйонів гривень.

Колишнього депутата Миколу Мартиненка підозрюють за статтями про «створення злочинної організації», «привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем», «вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою». 

comments: