Прем’єр Ізраїлю Нетаньягу вперше за 20 років відвідує Україну

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу ввечері 18 серпня прибув до Києва із дводенним візитом – це перший за 20 років візит голови ізраїльського уряду до України.

У Києві Нетаньягу зустрінеться для переговорів із президентом України Володимиром Зеленським, а також вшанує пам’ять євреїв, загиблих у Бабиному Яру під час Другої світової війни.

Ізраїльський прем’єр Біньямін Нетаньягу стане одним із перших іноземних лідерів, який у Києві зустрінеться з новим президентом України Володимиром Зеленським після його вступу на посаду.

Перед вильотом до Києва Нетаньягу пообіцяв під час свого візиту обговорити із президентом України Володимиром Зеленським економічну співпрацю між державами.

Читайте також: Раз на 20 років. Ізраїльський прем’єр Нетаньягу їде з візитом до Києва

«Сотні тисяч громадян Ізраїлю – репатріантів з України, становлять собою живий зв’язок між двома державами, і наші відносини міцнішають. Я буду говорити з президентом про створення зони вільної торгівлі, про пенсійну угоду і про багато інших питань, які ще більше зміцнять прекрасні відносини між двома державами», – сказав голова уряду перед вильотом до Києва.

Нетаньягу приїжджав до України під час своєї першої каденції на посаді прем’єр-міністра – у 1999 році. Це був останній візит голови уряду Ізраїлю до України.

Україна й Ізраїль підписали угоду про зону вільної торгівлі на початку 2019 року. Верховна Рада ратифікувала документ 11 липня. Річний товарообіг між країнами становить 1,34 мільярда доларів.

 

comments: