Посли G7 закликали Порошенка плавно передати владу, він попросив подальшої підтримки України

Посли країн «Групи семи» G7 (США, Канади, Великобританії, Франції, Італії, Німеччини та Японії) закликали чинного президента України Петра Порошенка плавно передати владу переможцю виборів Володимиру Зеленському.

«Посли G7 сьогодні зустрілися з президентом Порошенком, аби обговорити прогрес, здійснений у сфері реформ за його президентства. Вони привітали досягнення президента Порошенка і обмінялися з ним думками щодо поступу, який мусить бути забезпечений у подальшому. Посли G7 закликали до плавної передачі влади, що дозволить Україні продовжити обраний нею шлях реформ», – йдеться на Twitter-сторінці Групи підтримки України послів G7.

Водночас в Адміністрації президента повідомляють, що Петро Порошенко провів 15 травня зустріч з послами країн «Групи семи» та Європейського союзу і закликав ці країни посилювати підтримку України у забезпеченні реформ та щодо відновлення суверенітету і територіальної цілісності.

«Звертаюсь до вас з проханням продовжити підтримку України, особливо враховуючи ситуацію з безпекою. Продовжити підтримку нашої країни на шляху реформ. Це є надзвичайно важливим», – сказав Петро Порошенко.

За результатами другого туру президентських виборів в Україні 21 квітня 2019 року за Володимира Зеленського проголосували 13 мільйонів 541 тисяча 528 виборців (73,22%). За чинного президента Петра Порошенка проголосували 4 мільйони 522 тисячі 450 виборців, що становить 24,45% від числа учасників голосування.

Інавгурація має відбутися не пізніше ніж за 30 днів після офіційного оголошення результатів, тобто до 3 червня 2019 року. Президент повинен присягнути українському народу на урочистому засіданні Верховної Ради.

comments: