Порошенко назвав неприпустимими додаткові огляди жінок в Оболонському суді

Президент України Петро Порошенко назвав неприпустимими дії силовиків, які проводили додаткові огляди жінок в Оболонському райсуді Києва 21 лютого, коли він давав свідчення у справі про звинувачення в державній зраді екс-президента Віктора Януковича.

Як написав у Facebook речник Порошенка Святослав Цеголко, президент чекає на результати службового розслідування в цій справі.

«Президент вважає дії силовиків в Оболонському суді Києва неприпустимими. Просимо вибачення у всіх журналістів і чекаємо на результати службового розслідування», – написав речник президента.

21 лютого в Оболонському суді Києва на черговому засіданні у справі про звинувачення в державній зраді екс-президента Віктора Януковича через відеоконференцію допитували чинного президента Петра Порошенка. У суді були посилені заходи безпеки, особливо щодо жінок – їх просили роздягнутися в окремій кімнаті. За словами кореспондентки Радіо Свобода, жінки проходили три етапи контролю, і на кожному з них журналісток просили або зняти верхній одяг, або пройти в окрему кімнату й показати, що на тілі немає написів. Перевіряли жінки-поліцейські. Згодом стало відомо, що таким чином поліцейські намагалися запобігти акції Femen, і таки затримали одну особу.

У Національній поліції посилений огляд жінок-відвідувачок Оболонського районного суду Києва, де спершу очікували особистої присутності президента Петра Порошенка, назвали «вимушеним».

Міжфракційне об’єднання депутатів «Рівні можливості» засудило «ганебне порушення прав людини в Оболонському районному суді міста Києва, яке відбулось під час допиту свідків у справі Януковича» і закликало поліцію вибачитися.

 

comments: