Порошенко: зустріч із Трампом підтвердила налаштованість США на підтримку України

Президент України Петро Порошенко після зустрічі в Білому домі з президентом США Дональдом Трампом заявив, що ця зустріч підтверджує важливість України для США і рішучу налаштованість США на підтримку України.

За його словами, на зустрічі він отримав від президента США підтвердження, що дія санкцій США щодо Росії буде продовжуватися.

«Думаю, це очевидно. На сьогоднішній день США приймають додаткові санкції практично кожного дня. Я бачу позицію Сполучених Штатів Америки як твердого, надійного і стратегічного партнера України», – сказав Порошенко, як повідомила його прес-служба.

При цьому він зауважив, що не бачить необхідності у зміні мінського формату переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі. «Сполучені Штати Америки є нашим партнером. Ми дуже зацікавлені у залучені США до активного процесу», – додав він.

Якраз напередодні зустрічі Порошенка і Трампа Міністерство фінансів США оголосило про внесення нових фізичних і юридичних осіб у списки для обмежень, запроваджених раніше кількома пакетами через агресію Росії проти України, спершу у Криму, а потім на частині Донбасу.

У перебігу робочого візиту до США Петро Порошенко зустрівся і з віце-президентом США Майком Пенсом і міністром енергетики, а також із представниками української діаспори. Плануються й зустрічі з іншими американськими діячами, зокрема з міністром оборони чи спікером Палати представників Конгресу.

У понеділок, прибувши до Вашингтона, Порошенко заявляв, що його зустріч із Трампом стане свідченням «фантастичної підтримки» України у США. «І дуже важливо, що моя зустріч у Білому домі буде раніше, ніж зустріч (президента Росії Володимира) Путіна. Це необхідно для того, щоб всі були озброєні інформацією і нікому не залишити жодного шансу на несправедливість», – заявив він.

Зустріч президентів США і України, таким чином, відбулася до першої зустрічі американського керівника і президента Росії Володимира Путіна, що планується на початок наступного місяця на полях багатосторонньої міжнародної зустрічі «Групи двадцяти» в Німеччині.

comments: