Порошенко закликав Таяні не допускати візитів до Криму депутатів Європарламенту

Президент України Петро Порошенко закликав президента Європейського парламенту Антоніо Таяні не допускати візитів євродепутатів до анексованого Росією Криму і непідконтрольної українській владі території Донбасу.

Як повідомляє прес-служба Адміністрації президента за підсумками зустрічі, Порошенко засудив випадки протиправного відвідування окремими членами Європарламенту окупованих територій Криму та Донбасу.

У Міністерстві закордонних справ України раніше заявляли, що поїздки закордонних представників в анексований Крим не мають статусу офіційних. Українське зовнішньополітичне відомство застерегло іноземних громадян і осіб без громадянства від незаконних поїздок у Крим.

Схожа позиція стосується й окупованої частини українського Донбасу.

Київ також застосовує санкції проти іноземців, що на порушення встановлених норм відвідують окуповані території Криму і частини Донбасу.

За цими нормами, в’їзд на ці території для іноземців і осіб без громадянства можливий тільки зі згодою української влади і через встановлені пункти перетину адміністративної межі між окупованою і вільною територією України.

Російська пропаганда активно використовує кожен незаконний приїзд іноземних діячів на ці території як нібито свідчення підтримки чи визнання за кордоном їхньої окупації.

comments: