Парубій: депутати Мельничук та Онищенко вийшли з групи «Воля народу» у Раді

З групи «Воля народу» у Верховній Раді України вийшли два народних депутати – Сергій Мельничук та Олександр Онищенко. Про це на засіданні парламенту повідомив спікер Андрій Парубій.

«До мене звернулася група «Воля народу» з тим, що вони просили би іще одну особу виключити з їхнього складу. Я вимагав, щоб він прибув безпосередньо з цим питанням, але оскільки група звернулася, то я зачитаю іншу заяву — відповідно до частини 3 статті 60 Закону України «Про регламент Верховної Ради України» повідомляю про вихід із складу депутатської групи «Воля народу» народного депутата України Олександра Онищенка», – сказав Парубій.

Також він заявив, що відповідно до регламенту, інформує про вихід народного депутата Сергія Мельничука зі складу групи «Воля народу».

Після виходу Мельничука та Онищенка з групи у «Волі народу» залишається 17 народних депутатів.

Відповідно до регламенту Ради, «Воля народу» протягом 15 днів має поповнитися до щонайменше 19 народних обранців, оскільки кількість депутатів в групі має бути не меншою, ніж та, яка була на початку роботи парламенту поточного скликання у найменшій фракції.

У липні минулого року Верховна Рада позбавила Олександра Онищенка депутатської недоторканності, якраз перед цим він виїхав із України. Він проходить у так званій «газовій справі». Йому інкримінуються злочини через участь у злочинній організації з метою заволодіння майном ПАТ «Укргазвидобування», легалізації (відмивання) доходів, організації службового підроблення тощо.

 

comments: