Палата представників Конгресу США підтримала виділення Україні 250 мільйонів доларів на безпеку

Палата представників Конгресу США підтримала виділення 250 мільйонів доларів США на безпекову допомогу Україні, повідомило посольство України в Сполучених Штатах на своїй сторінці у Facebook.

У дипломатичному представництві зазначили, що палата ухвалила проект закону про бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони.

«Сума коштів, яка виділяється Міністерству оборони США для надання безпекової допомоги Україні, визначена в обсязі 250 мільйонів доларів. Із зазначеної суми 50 мільйонів доларів має бути спрямовано на летальні види озброєнь», – заявили в посольстві.

Згідно з повідомленням, до документа включили основні положення проекту закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки, який передбачає допомогу Україні в посиленні спроможностей щодо захисту від кібератак. Зокрема, Державному департаменту доручили подати до Конгресу доповідь про стан співробітництва з Україною у сфері кібербезпеки з метою пошуку нових напрямів взаємодії та підтримки.

Далі проект закону про бюджет США на 2019 рік на потреби національної оборони має бути схвалений Сенатом та переданий на підпис президента США Дональда Трампа.

Наприкінці 2017 року адміністрація президента США Дональда Трампа ухвалила рішення про продаж Україні летальної зброї, у тому числі протитанкових ракетних комплексів Javelin. 1 березня Державний департамент США схвалив продаж Україні 210 протиракетних комплексів Javelin і 37 пускових установок до них на загальну суму близько 47 мільйонів доларів.

210 джавелінів для України: один на три російські танки на Донбасі

«Джавелін» (Javelin) – американський переносний протитанковий ракетний комплекс (ППРК), призначений для ураження бронетехніки, танків, а також БПЛА, вертольотів і гвинтомоторних літаків, що заходять на посадку.

comments: