Один український воїн загинув і п’ятеро поранені минулої доби на Донбасі – штаб

У результаті бойових дій минулої доби один український військовослужбовець загинув і п’ятеро зазнали поранень на Донбасі, повідомили у прес-центрі штабу АТО на сторінці у Facebook.

«Ситуація в районі проведення АТО залишається напруженою, проте контрольованою українськими захисниками. Минулої доби російсько-терористичні бандформування 44 рази застосовували зброю проти підрозділів Збройних сил України. 8 таких фактів, зокрема, свідчать про використання бойовиками озброєння, що заборонене Мінськими угодами», – йдеться в повідомленні.

За даними штабу, найбільше обстрілів напередодні було, як і за останній період, на приморському напрямку – 24.

«Ввечері, близько 19:45, бойовики вкотре обстріляли з мінометів місто Авдіївку. В результаті поранення отримали троє мирних мешканців, які в момент обстрілу перебували на автобусній зупинці. Всі вони госпіталізовані до міської лікарні. Один з них – у важкому стані. Також одна з мін влучила у подвір’я приватного будинку. Там, на щастя, ніхто не постраждав. Загалом, Авдіївка та її передмістя залишаються однією з найгарячіших точок на мапі бойових дій», – розповіли у штабі.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили українську сторону в п’яти порушеннях режиму тиші упродовж минулої доби. Луганські бойовики стверджують, що військові ЗСУ стріляли зі 120-міліметрових мінометів, озброєння БМП, протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Станом на 6:30 середи сайти угруповання «ДНР» не надають інформації про останні години на захоплених донецькими бойовиками територіях.

Наприкінці березня учасники Тристоронньої контактної групи домовилися про чергове перемир’я у зоні збройного конфлікту на сході України, що мало почати діяти з 1 квітня. Проте обстріли не припинилися, а сторони конфлікту звинуватили в цьому одна одну.

 

 

comments: