Місія ОБСЄ заявляє про відновлення патрулів на Донбасі

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі відновила роботу патрулів на сході України по обидва боки лінії розмежування, повідомляє прес-служба місії.

«Ми продовжуємо вживати заходів для гарантування безпеки наших моніторів на місці. Патрулювання проводиться з деякими обмеженнями у урахуванням оцінки подій недільного ранку», – йдеться в повідомленні.

В ОБСЄ заявляють, що місія залишається відданою «виконанню свого мандата і сприянню встановлення миру для народу України». Для виконання цього завдання місії потрібен безпечний, надійний і безумовний доступ до територій, наголосили в ОБСЄ.

Місія ОБСЄ припинила патрулювання на Донбасі після підриву автомобіля з представниками спостережної місії ОБСЄ. Це сталося вранці 23 квітня у районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини. Згідно з повідомленням місії, загинув один, госпіталізовані двоє членів патруля місії.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили в підриві автомобіля ОБСЄ «підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу». Бойовики раніше також заявили, що автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в якому загинули та поранені співробітники місії, «відхилився від основного маршруту і рухався другорядними дорогами».

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі є спробою Москви і підтримуваних нею бойовиків залякати спостерігачів.

Керівництво ОБСЄ, Київ і світова спільнота закликали негайно розслідувати причини трагедії.

comments: