Москалькова: стан здоров’я Сенцова задовільний

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова заявила, що стан здоров’я українського режисера Олега Сенцова, ув’язненого в колонії «Білий ведмідь» на Ямалі, задовільний, повідомляють російські ЗМІ.

«Я перебуваю на постійному зв’язку з уповноваженим з прав людини в окрузі та з керівництвом регіону. Вони підтверджують цю інформацію», – сказала Москалькова.

Вона також висловила сподівання, що разом з Уповноваженою Верховної Ради з прав людини Людмилою Денісовою вони здійснять взаємні поїздки до керівника агентства «РИА Новости-Украина» Кирила Вишинського, якому інкримінують державну зраду і проведення підривної інформаційної діяльності проти України, та українського активіста Володимира Балуха, ув’язненого в Криму.

Раніше Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що це вона звернулася до своєї російської колеги Тетяни Москалькової із пропозицією одночасно відвідати ув’язненого у Криму Володимира Балуха та заарештованого у Херсоні Кирила Вишинського.

Дивіться також: Святослав Вакарчук звернувся до Сенцова

14 травня засуджений в Росії до 20 років колонії український режисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів, які перебувають в російських в’язницях.

За словами адвоката Дмитра Дінзе, здоров’ю українця завдано незворотної шкоди, Сенцову важко вставати з ліжка.

Засуджений в анексованому Росією Криму Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року. Кримська правозахисна група з посиланням на адвоката Ольгу Дінзе, яка відвідала свого підзахисного в СІЗО Сімферополя після судового засідання, повідомила, що Балух вживає знеболювальні препарати через сильний біль.

comments: